Публікації про "Джерельце"

ЮВІЛЕЙНІ УРОЧИСТОСТІ У СТРИЮ

4 грудня, в день празника Введення в храм Пресвятої Богородиці, у Стрию відбулися урочистості з нагоди 60-річчя від дня народження владики Юліяна Ґбура, Єпарха Стрийського Української Греко-Католицької Церкви, засновника й видавця суспільно-релігійної газети "Арка".

Святкове дійство розпочалося Архієрейською Літургією в стрийській катедрі Успіння Пресвятої Богородиці, у якій взяли участь представники влади, громадських та релігійних організацій та численні парафіяни. Службу Божу відправляв владика Юліян Ґбур у співслужіння отців-деканів Стрийської єпархії. Святковий дух, урочиста атмосфера з перших хвилин запанували в церкві. Проповідь про празник Введення в храм Пресвятої Богородиці виголосив владика Юліян, поєднавши в ній глибинний зміст свята зі сучасністю, нашим щоденним життям як християн.

Закінчилася Свята Літургія виголошенням привітань на адресу владики Юліяна Ґбура з нагоди його 60-річчя. Першим прозвучало поздоровлення від Президента України Леоніда Кучми. Теплі й зворушливі слова виголосили представники стрийських релігійних та громадських організацій. Привітали владику й діти. А основне, на чому наголошували всі, хто виступав, що з приходом владики Юліяна Ґбура в Стрий тут справді розпочалася велика робота, налагодження діяльності всіх єпархіальних структур.

Підтвердженням заслуг владики Юліяна стали й вітальні промови під час урочистої частини. Зокрема, говорилося про ефективну діяльність владики Юліяна Ґбура на посаді Секретаря Синоду Єпископів УГКЦ та під час виконання ним обов'язків голови Комітету з підготовки візиту в Україну Папи Івана Павла II.

Своєю присутністю й вітальним словом ювіляра вшанували Глава УГКЦ Блаженніший Любомир Кардинал Гузар, ректор Українського католицького університету отець-доктор Борис Ґудзяк, ректор Львівської духовної семінарії Святого Духа отець Богдан Прах, керівництво міста Стрия та Стрийського району, депутат Верховної Ради України пан Іван Писарчук та інші достойні гості.

Окрасою святкувань став виступ дитячого фольклорного ансамблю з міста Моршина на Львівщині "Джерельце", який гості нагородили бурхливими оплесками.

Лейтмотивом виступу владики Юліяна наприкінці урочистостей стала думка про те, що попереду - багато праці. І її можна виконати лише спільними зусиллями. Іншої дороги в нас просто немає. Мусимо відчути себе господарями у власній хаті і, закасавши рукави, вперто й наполегливо продовжувати будувати і впорядковувати її. Діяльність владики Юліяна Ґбура, його Архіпастирське служіння дають підстави сподіватися, що така праця може бути успішною і відкриє перед нами великі перспективи.

Тарас Різун

Джерело: www.arka.org.ua/