Публікації про "Джерельце"

ФЕСТИВАЛЬ СКЛИКАЄ ДРУЗІВ

Рава-Руська приймала гостей...

З різних куточків Львівщини з'їхалися на Другий прикордонний фестиваль народної творчості "Галицькі перехрестя фольклорно-етнографічні колективи, щоб o порадувати всіх своєю творчістю, представити культурно-мистецьке обличчя свого містечка чи села.

Події розгорталися розмаїто, немов рух візерунків у калейдоскопі. І серед зелено-голубого моря буйноцвіття гордо й величаво йшли учасники зразкового театру української пісні "Джерельце" Моршинської школи мистецтва разом із керівником - Заслуженим працівником культури України п. Іриною Король. Саме цей колектив має високі досягнення і здобутки, про що свідчать неодноразові запрошення на найвищі мистецькі сцени "Київського національного палацу "Україна", Львівського оперного театру, а далі Польща, Угорщина, Німеччина...

А сьогодні й Рава-Руська запросила до себе цей колектив, якщо так полюбився усім учасникам такого великого дійства. Джерельцят вітали і дитячий етнографічний колектив "Зіронька" Рожнятівського будинку школяра, що на Івано-Франківщині, і гурт "Намисто" Народного дому с. Сулимів, хор "Просвіта" 3 м. Рава-Руської, танцювальний колектив "Танцюючі дівчата, гурт "Цілюще джерело" з м. Немирова, рок-група "Кожному своє" з м. Львова. Всіх, звичайно, не перелічити. Проте велика приязнь, запанувала між ними усіма, бо такі фестивалі єднають душі і серця, збагачують кожного, намагаються віднайти покликання і не зрадити йому, вчать любові до живих традицій народу нашого, до пісні, до слова, до України.

Джерельцята повернувшись додому

... Сонечко сідало за обрій, а "Джерельце" поверталося додому з повною калиткою вражень, переповнених почуттів і відчуття віри у завтрашній день, бо не все, так погано у нашому домі, коли така юнь підростає. Ми ж покладаємо усі свої надії, на них і їм ввіряємо майбутнє держави.

Алла МИХНИЧ,
головний спеціаліст з питань культури,
молодіжної політики управління
соціально-гуманітарної політики
Моршинської міської ради.

Опубліковано: Моршинський вісник. - 10 липня 2004 р. - №13. - С.1.