Публікації про "Джерельце"

ЗАПАЛЬНІ КОЛОМИЙКИ ІЗ МОРШИНА ПІДКОРИЛИ УЧАСНИКІВ ФЕСТИВАЛЮ КАРПАТСЬКИХ КУЛЬТУР У ПОЛЬЩІ

Протягом 24-25 липня в польському місті Леско проходив ІІІ фестиваль Карпатських культур, в якому взяли участь і представники міста Моршина - директор Моршинської школи мистецтв Ростислав Фединець та секретар міськради Микола Воєвода. Про це ЗІК повідомили у Моршинській міській раді.

Микола Воєвода привітав мешканців Леско та його гостей від імені міста-побратима, наголосив на важливості проведення таких фестивалей, завдяки яким представники різних країн мають можливість пізнати культуру одне одного.

Під звуки скрипки у віртуозному виконанні Ростислава Фединця запальні коломийки не залишили нікого байдужими, а кожна композиція завершувалась гучними оплесками.

Цьогорічний фестиваль у Леско проходив за фінансової підтримки Європейського союзу Фондом регіонального розвитку за співфінансування з держбюджету при посередництві Карпатського Єврорегіону в рамках транскордонної співпраці Польща - Словаччина 2007-2010. У ньому брали участь представники країн Карпатського регіону – Польщі, Угорщини, Словаччини та України. Нашу країну на фестивалі представляли міста Моршин та Хуст.

Опубліковано: Західна інформаційна корпорація. - 27 липня 2010 р.