Публікації про "Джерельце"

ЗА ЩО ЙОГО РОЗП'ЯЛИ

Це запитання в останні дні Великого посту звучало, мабуть, не в одній християнській душі... Запитували про це і маленькі артисти - учасники відомого моршинського колективу "Джерельце" які під керівництвом заслуженого працівника культури України Ірини Король виступали нещодавно перед жителями Братковець із композиційною постановкою "Хресна дорога".

Перед початком "Хресного ходу" із духовною настановою на сприйняття біблійної легенди до глядачів звернувся місцевий парох отець Іван. У своїй промові він також «підвів» людей до одвічної істини боротьби між добром і злом.

І ось сценічний майданчик перевтілився у давнє іудейське місто. Прибиті горем, втратою Христа, іудеї снують вулицями... "Ось цими шнурами ми в'язали Його тіло... А цими іржавими цвяхами Його прибивали до хреста... За що ми його розп'яли?" - звучало на сцені. Та добро завжди перемагає. Світле Воскресіння Ісуса нагадало людству - життя триває. Але завжди слід пам'ятати: згрішивши, ми щораз і розпинаємо Христа, і над цим варто замислитись...

До речі, з цією виставою колектив виступив перед відпочивальниками моршинського санаторію "Говерла" і перед єпископом Юліаном Ґбуром. Оцінка була найвищою.

Галина КОНЧАКІВСЬКА,
Стрийський район

Опубліковано: Український шлях. - 3-8 травня 2002 р. - № 29 (373). - С.10.