Публікації про "Джерельце"

ЩОБИ НЕ ЗМІЛІЛА ПІСЕННА СКАРБНИЦЯ

У мальовничому містечку Моршині, серед багатьох цілющих джерел, що дарують людям радість здоров'я і життя вже ось тридцять років спраглим рідного слова та пісні людей додає снаги ще одне повноводне, бурхливе і невичерпне джерело - колектив, який знають далеко поза межами рідного містечка, області, України, колектив, що до Моршина з найрізноманітніших всеукраїнських та міжнародних конкурсів привозив не нижчі нагороди, ніж перші місця та Гран-прі, колектив, що носить поетичну назву "Джерельце".

Від постановки першої вистави - дитячої опери М. Лисенка "Коза Дереза" минуло вже цілих тридцять років, і протягом всього цього часу незмінним керівником колективу, його засновником, режисером, сценаристом і художником по костюмах (і все в одній особі), була і залишається заслужений працівник культури України Ірина Король. Завдяки їй на сьогодні вже зразковий театр Української пісні залишається таким же юним за своїм складом і мудрим за роками.

До цієї дати театр йшов впевненим кроком, залишаючи за собою добрі справи і теплий спомин у людських серцях. Через його лави пройшло багато дітей, і не лише з Моршина, у його репертуарі десятки програм, великих вистав та спеціальних композицій на замовлення. Його метою є відродження, відтворення і пропагування українського обрядодійства, виховання повнокровного, гідного і гордого своєї національної приналежності молодого покоління. І коли на сьогодні кожен випускник "Джерельця", а при тім і учень Моршинської школи мистецтв може вільно скористатися надбаними у театрі сценічними навиками, може створити і свій гурт, написати сценарій та зрежисерувати його, а крім того володіє грою на інструменті, (а часто і не одному!), то цим результатом може тішитись не тільки керівництво театру та школи, можуть пишатися батьки, за це можемо радіти всі ми, тому що кожен з вихованців цієї цілої інституції вже є носієм сучасної української культури.

Спец.кор.

Опубліковано: Інформаційний додаток до газети "Рідне поле". - 18 травня 2003 р. - С.1.