Публікації про "Джерельце"

МАЛАНЧИН ВЕЧІР У РІК ПІВНЯ

Старий новий рік - одне із улюблених свят галичан, замішане на давніх народних традиціях. Якщо Різдву притаманний урочистий сімейно-родинний характер, то Маланчин вечір налаштовує на веселе і запальне святкування у великому колі людей.

Шостий раз поспіль організував цікаву і змістовну забаву в староноворічну ніч Клуб ділових жінок Стрийщини. Відбувалося це дійство, як і минулого року, у Моршині, в приміщенні колишнього військового санаторію. Дякувати організаторам прийнято на завершення будь-якого заходу. Та, користуючись пільгою авторства — правом розставляти акценти під своїм кутом бачення, почну саме з подяки всім тим людям, які долучилися до організації цього святкування, і в першу чергу незмінному президенту Клубу ділових жінок Стрийщини Юлії Курилишин, для якої Маланчин вечір був не веселим відпочинком, а натхненною безперервною працею. Взяту на себе місію лідер ділового жіноцтва виконала бездоганно. Свято протікало неначе у вільному руслі, і її координуюча рука для більшості присутніх була майже непомітна. Неоціниму допомогу в організації та проведенні заходу надали постійні меценати Клубу — торгові марки «Моршинська вода» та «Стрийські делікатеси».

Веселий сміх наповнив зал уже із самого початку святкування, коли присутнім було запропоновано переглянути цікаві кадри із аматорського фільму, сюжетом якого слугували минулі аналогічні вечірки.

фольклорно-етнографічний ансамбль ДжерельцеРозпочали новорічну програму талановиті і самобутні вихованці заслуженого працівника культури України Ірини Король, яка більше 30 років активної праці присвятила утвердженню українських народних традицій. Фольклорно-етнографічний ансамбль «Джерельце», під її керуванням, жартівливими піснями та приповідками навіяв атмосферу народного галицького свята. Чисті, дзвінкі голоси його учасників, артистизм, цікавий сюжет міні-постановки не залишили байдужими нікого з глядачів.

Органічно вплелися в канву сценарію мелодії, віртуозно виконані маестро-скрипалем Ростиславом Фединцем. Майстерність музиканта настільки захопила присутніх, що безперервними аплодисментами та вигуками «браво» вони погрожували перетворити вечірку на його сольний концерт.

По-новорічному вишуканими і романтичними були чарівні пари клубу спортивного і бального танцю «Пролісок». Надовго запам'ятається присутнім і виступ дотепного гумориста Романа Солила. Його сценічна героїня - сільська жіночка середніх років, на ймення Ганя Полупанцьова - то переймалася проблемами вітчизняної політики та бізнесу, то екстрасенсорним методом намагалася прочитати думки декого із глядачів. Звісно, все це було подано у гумористичному обрамленні. Не бракувало шарму і дотепності і ведучим святкового вечора Оксані Король та Володимиру Сенеці.

насправді ця пристрасна «співачка» - особа чоловічої статі «народний екстрасенс» Ганя Полупанцьова дійсно вгадувала потаємні думки гостей

«Родзинкою» дійства став феєричний виступ співачки Наталії Карпи у супроводі запальних танцюристок шоу-балету. Такий «підігрів» не залишив місця для нудьги у настроях присутніх у залі. Всі охоче брали участь у веселих конкурсах, демонструючи своє почуття гумору і приховані таланти.

Час збіг непомітно, як завжди буває на цікавих заходах. Задоволеними залишилися і артисти, і глядачі. Недоліком святкування старого Нового року були тільки відсутність морозу і снігу. Будемо сподіватися, що наступного року природа виправиться.

Лілія ЦАЛИН
фото автора

Опубліковано: Фортуна. - 20 січня 2005 р. - №6 (242). - С.19.