Публікації про "Джерельце"

НА МІЖНАРОДНОМУ ФЕСТИВАЛІ КАРПАТСЬКОЇ КУЛЬТУРИ У ПОЛЬЩІ МОРШИНСЬКИЙ ТЕАТР УКРАЇНСЬКОЇ ПІСНІ ПІДКОРИВ СЕРЦЯ СЛУХАЧІВ

Упродовж 25-26 липня в польському місті Лєско Підкарпатського воєводства проходили ІІ Міжнародний фестиваль Карпатської культури та єврорегіональний туристичний ярмарок «Наші Карпати». У фестивалі брали участь творчі колективи країн Карпатського регіону, зокрема, Польщі, Словаччини та України. Нашу державу представили народний ансамбль з м. Хуста та зразковий театр української пісні «Джерельце» моршинської школи мистецтв. Про це сьогодні, 28 липня, ЗІК повідомили у міській раді Моршина.

Виступ вихованців заслуженого працівника культури України Ірини Король супроводжувався гучними оплесками, особливо після виконання юними «джерельцятами» популярної в Польщі пісні «Гей, соколи!», заспіваної польською мовою. Бургомістр м.Лєско п. Барбара Янкевич нагородила юних моршинських талантів дипломом та пам’ятними подарунками.

На закритті фестивалю бургомістр м.Лєско п.Барбара Янкевич наголосила, що наступного року, завдяки гранту Європейського Союзу, імпреза в Лєску буде проходити, власне, як фестиваль-конкурс Карпатської пісні, на який з радістю запросила і зразковий театр української пісні «Джерельце».

Фото з фестивалю в Лєско можна переглянути тут: http://voyevoda.io.ua/album262344

Довідка ЗІКу

Окрім юних артистів на фестивалі в місті-побратимі побувала офіційна делегація м. Моршина, зокрема, заступник міського голови Михайло Ліщинський, секретар ради Микола Воєвода, начальник управління соціально-гуманітарної політики міськради Тетяна Левкович та начальник відділу культури, сім’ї, молоді та спорту Віталій Никифорів.

Участь творчого колективу Моршинської школи мистецтв у фестивалі в Польщі було профінансовано з міського бюджету м. Моршина.

Джерело: Західна інформаційна корпорація. - 28 липня 2009 р.