Перемишль вітає Джерельце


Доброї слави зажив на Україні й далеко за її межами ансамбль «Джерельце» Моршинської школи мистецтв. Цей дитячий театр уже багато років очолює пані Ірина Король, яка вчить дітей любити свій рідний «край, мову, культуру. Тому, цілком природно, «Джерельце» часто можна бачити на фестинах та народних забавах і дійствах. Нещодавно юні актори повернулися з Перемишля.

Перемишль вітає Джерельце

У цьому дрецньому місті моршинські театрали виступали з концертами на сцені Народного дому. Виступи «Джерельця» щиро вітали українці Перемишля. Після концерту Високопреосвященнійший Владика Ординарій Перемиської Єпархії Української Католицької Церкви Кир Іван Мартиняк теж приєднався до вітань і особисто поздоровив паню Ірину Король з успіхом.

Перемишль вітає Джерельце

Коли закінчилася театральна імпреза, діти здійснили екскурсію по місту, побували на відправі у храмі Серце Ісуса.

Перемишль вітає Джерельце

Прощалися моршинці з «Джерельця» дзвінкими піснями, які виконували разом з польськими друзями. Лунко неслися вулицями міста патріотичні, стрілецькі піні та гімн «Ще не вмерла Україна». В ту мить здалося всім, що вулицями лине не пісня, а цілюща вода з отчого краю. Приємно, що її принесли побратимам моршинські діти.

Перемишль вітає Джерельце

Степан Королишин
Фото Едуарда Ушневича

Опубліковано: Гомін Волі. - 25 квітня 1991 р. - №49 (88). - С.3.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *