“Джерельце” у “Доброму серці”


У багатьох, мабуть, надовго залишиться в пам'яті доброчинний вечір «Добре серце», в якому взяв участь фольклорно . етнографічний ансамбль «Джерельце» Моршинської школи мистецтв.

Не так просто виявилося організувати цей виступ. Саме цього дня колектив виступав у Дрогобичі. Хоча і стомлені були, але щасливі юні артисти не могли не приїхати до Стрия. Їх виступ був для багатьох справжнім святом. Бо юні артисти, яких більше 60 учасників, буквально полонили своїм виступом глядачів.

Цього разу вони показали глядачам виставу «Вифлеємська ніч». А до цього часу були виступи з програмами «Ой, хто, хто Миколая любить», «Вінок великому Кобзареві», «Писанко, воскресни», «На Івана, на Купала», «Обжинки», «Свято матері», «Козацька слава», «Гей ви, стрільці січовії».

Лауреат республіканського конкурсу фольклорних дитячих колективів «Джерельце» існує уже 17 років. І весь цей час незмінним його керівником є Ірина Іванівна Король, яка віддає дітям весь свій талант і тепло серця.

Виступали юні артисти двічі в Польщі, подружилися там з однолітками з ансамблю бандуристів «Ромашка».

За весь вечір було зібрано 300 карбованців. Сюди ввійшли також розпродаж релігійної літератури, який організували активісти Стрийської церкви євангельських християн-баптистів, цікавих книжок з книгарні №44. Працівники краєзнавчого музею представили виставку ґердана, а працівники Гарнізонного Будинку офіцерів частували юних артистів чаєм і тістечками.

Усім, хто має бажання перерахувати кошти, нагадуємо розрахункові рахунки: дитячого будинку № 1 м. Львова - 14209 у Червоноармійському відділенні Житлосоцбанку, а Стрийської асоціації інвалідів - 70026 у відділенні Агропромбанку м. Стрия.

В. РОМАНЧУК, директор Стрийського клубу вагоноремонтного Заводу, ведуча програми доброчинних вечорів-концертів «Добре серце»

Опубліковано: Гомін волі. - 16 квітня 1991 р. - № 45 (84). - С. 2.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *