Вклонився Моршин Кобзареві


Здається, ніхто з моршинців і гостей курорту не залишився минулої неділі осторонь святкового дійства - відзначення Дня Моршина. І хоч небо затягнули хмари, збиралося на дощ, Майдан Незалежності буквально світився і вигравав сотнями людських усмішок і радісних облич. Атмосфера тепла і взаєморозуміння переповнювала серця всіх, хто прийшов сюди і перебував в очікуванні найважливішого моменту свята - відкриття пам'ятника генію української нації Тарасу Шевченкові.

І ось перед присутніми постав у всій своїй величі український Пророк і Великий Кобзар - у глибокій задумі, з книжкою у руках. Пам'ятник - бронзове творіння рук відомих львівських скульпторів Миколи Посікіри і Любомира Яремчука.

Відтак настоятелі Української греко-католицької церкви о. Іван і Української автокефальної православної церкви о. Йосип освятили скульптуру, відправили Службу Божу.

З Днем міста і відкриттям пам'ятника Т. Шевченкові моршинців привітали заступник голови Львівської облдержадміністрації В. Базів, народний депутат України І. Осташ, голова Стрийської райдержадміністрацїї Є. Кухар, голова організації «Просвіти» Стрийщини Н. Бордуляк.

У виконанні зведеного хору прозвучала пісня «Квітчайся, Моршин», написана і приурочена до Дня міста В. Гнеденком та Р. Никифорівим.

Свято набрало нового відтінку, коли на імпровізовану сцену вийшли танцювальний колектив народного ансамблю «Бойківщина» (м. Сколе), а згодом - хлопчики та дівчатка ансамблю пісні і танцю з м. Новий Сонч (Польща), врадували глядачів своїми виступами й місцеві аматори - фольклорний колектив «Джерельце».

Завершилося свято молодіжною дискотекою, влаштованою просто неба.

Анатолій КАЧУРИНЕЦЬ

Опубліковано: Гомін волі. - 16 жовтня 1997 р. - С. 1.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *