Джерельце, джерельце, дай води напитись!


У Палаці культури курорту Моршин відбулось вшанування відомого фольклорно-етнографічного дитячого ансамблю "Джерельце", якому виповнилося 25 років.

Ірина КорольЙого заснувала і незмінно керує ним Заслужений працівник культури України Ірина Король, якій виповнилося 60 літ. Присутні доводили, що їй стільки літ, скільки і ансамблю. Дехто стверджував, що її красу і молодість, любов і шану до народного та правдивого українського мистецтва дарували сам Господь та її чарівні Карпати, рідне село Тухолька і, звичайно, батьки, що жили на найвищій горі - Верецькому перевалі - в хатині, яку вони самі збудували. А хатина ця була, як писанка: розмальована, розписана різнобарвям кольорів. А поруч - криниця з кришталево чистою водою. Кажуть люди, і я колись бачив, як з тої криниці Іринка Федченець із своєю сестричкою Олею та братиком Ростиславом напували цілющою водою туристів, а ті в свою чергу дякували їм і бажали здоров'я.

Отже, в ювілейний вечір і мама, і діти, і чоловік Микола та брат і сестри були з нею щасливі, бо до пані Ірини прийшло стільки людей з квітами, що ними можна було б вистелити стежину від Моршина до Тухольки, до її хатини.

Ювілярів "Джерельце" і їх керівника у цей день вітали: депутат Верховної Ради України Ігор Осташ, заступник начальника управління культури Львівської обласної адміністрації Борислав Рибак, голова Стрийської райдержадміністрації Євген Кухар, завідуючий відділом культури, письменник Віктор Романюк, голова Стрийської "Просвіти" Нестор Бордуляк, настоятель Моршинської церкви св. Покрови о. Іван Пецюк та багато інших представників державних і громадських установ Львова, Дрогобича, Стрия, Моршина. Я ще раз через газету "Високий Замок" особисто бажаю ювілярам міцного здоров'я і щастя, сили й снаги, молодості і краси на багатолітнє суцвіт­тя добродіянь.

Михайло БАРАН, заслужений працівник культури України, кобзар
Фото Йосипа МАРУХНЯКА

Опубліковано: Високий замок. - 26 травня 1998 р. - С. 7.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *