Владика Юліян Гбур, Єпарх стрийський української греко-католицької Церкви


Стрийщина, а особливо Моршин, пишаються ансамблем “Джерельце” не тільки тому, що у своїх піснях і виставах славлять наше минуле, але неодноразово вказують на майбутнє

Владика Юліян ГбурВже з ХІV століття курорт Моршин відомий своїми мінеральними джерелами. Однак, справжнє і могутнє джерело невмирущої, цілющої духовної води у цьому містечку, а з нього по всій Україні та за її межі несе зразковий фольклорно-етнографічний театр пісні Моршинської школи мистецтв з ніжною назвою “Джерельце”.

Художній керівник – заслужений працівник культури України Ірина Король вже 30 років огортає дитячі душі щирою материнською любов’ю, прищеплюючи їм свідомість приналежності до багатої культурної, історичної та релігійної спадщини українського народу. Ми бачимо як від тієї любові розквітають у дитячих душах таланти, якими вони так щедро обдаровують всіх.

Чи не щемить наше серце, коли “Моршинята” відтворюють таїнства Вифлеємської ночі, або йдуть слідами Хресної дороги Спасителя? Чи не радіє душа, коли воскресає писанка, або приходить святий Миколай? Чи не сповняємось гордості за наше героїчне минуле, коли крокують повстанці?

Стрийщина, а особливо Моршин, пишаються ансамблем “Джерельце” не тільки тому, що у своїх піснях і виставах славлять наше минуле, але неодноразово вказують на майбутнє. Мабуть, не було на Стрийщині справді величного свята, у якому вони не брали б участі.

Тому у ваш 30-літній Ювілей, єднаючись з Вами у благодатній молитві до Всемогутнього Господа, бажаю Божої ласки і благодаті на подальшу плідну творчу працю, яка нестиме людям зерно мудрого, доброго та вічного.

Опубліковано: Інформаційний додаток до газети "Рідне поле". - 18 травня 2003 р.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *