Старий рік минає…


Маланчин вечір знову зібрав багато бажаючих добре відпочити, повеселитися. Дістати квитки на стару новорічну ніч було не так уже й легко Такої великої популярності серед стриян здобуло це свято, яке щороку організовується «Союзом українок» при сприянні міської влади. Народний дім «Просвіта» невеликий, тому довелося встановити на запрошення «ліміт» - не більше трьохсот осіб.

До десятої вечора, коли мав розпочатися вечір, всі вже були «в зборі». Прибрані зали - один для застілля, інший для танців; чоловіки в костюмах та жінки у вечірніх сукнях, гарно сервіровані столи - це стверджувало надзвичайну атмосферу свята.

Близько опівночі до залу увійшов вертеп з колядками (народний театр м. Стрия, керівник Марія Бурій). Артисти вдало зіграли жартів­ливу сценку на тему з давнього українського побуту. З Новим Роком та святом Василя гостей привітали завідувач організаційно-контрольного відділу міськвиконкому В. Ольберт, завідувач міського відділу В. Романюк. Віктор Романюк прочитав свій вірш «Христос рождається». Гарно виступили працівники Моршинської школи мистецтв разом із своїм директором Ростиславом Фединцем.

Непомітно минав час. Чудово впоралися з ролями Маланки та Василя Юрко Гаврилів і Анжела Богданова. Ця пара «молодят» була всім до вподоби. Порадували прекрасним виконанням власних пісень лауреати молодіжного фестивалю «Цвіт папороті» Наталія Іванишин, Тарас Купринець, Леся Загорулько. Дотепні ігри і конкурси провели Ростислав Тивонович та Зеновій Медюх.

Найбільше зусиль доклали до організації маланчиного вечора союзянки-активістки - пп. Люба Камінська, Ліда Гаврилів. Ярослава Левицька, Ярослава Івашків, Розалія Паукевич.

Леся МАТВІЇВ

Опубліковано: Гомін волі. - 24 січня 1995 р.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *