Підкорювачі мистецьких вершин


Ірина КорольЗ любов'ю до рідної пісні, народного звичаю" вже майже чверть віку тому народилося моршинське «Джерельце» - дитячий фольклорно-етнографічний ансамбль. Незмінним керівником цього колективу стала заслужений працівник культури України п. Ірина Король, натура творча, саме тому й приваблива, яскрава й колоритна, наділена майже гіпнотичною силою впливу на людей. Вона зуміла завоювати дитячі серця і, як результат багаторічної праці, колектив має значні досягнення: лауреат першого, другого і третього Всеукраїнських фестивалів дитячої фольклорної творчості, лауреат міжнародного дитячого фольклорного фестивалю "У галицькім колі".

Вже двічі моршинське "Джерельце" побували на міжнародному фестивалю «Збір винограду», що проходив у місті Кішкунгалаш в Угорщині Такий фестиваль тут проводиться щорічно, і в ньому беруть участь творчі колективи з багатьох країн світу Приємно, що до цього мистецького сузір'я приєдналася і Україна. І чимала заслуга в цьому саме нашого «Джерельця»

А вона, ця жінка - пані Ірина, - котра виглядає такою ніжною і делікатною, насправді дуже сильна. Інакше б не підкорила стільки мистецьких вершин і не несла б у собі стільки світла, добра та любові. Глядачі "Джерельця" завжди раді зустрічам як з п. Іриною Король, так і з її маленькими артистами.

Леся МАТВІЇВ
Фото Е. УШНЕВИЧА

Опубліковано: Рідне поле. - 27 березня 1997 р. - С. 2.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *