“Джерельце” має чимало нагород, але чи потрібні вони йому, адже колектив – “королівський”


Саме так охарактеризував фольклорно-етнографічний ансамбль «Джерельце» Моршинської школи мистецтв народний депутат України Ігор Осташ, маючи на увазі, що керівником колективу є Ірина КОРОЛЬ.

фрагменти святкового ювілеюМинулої неділі Моршинський Палац культури був переповнений глядачами, котрі прийшли на відзначення двох гарних ювілеїв - 25-річчя «Джерельця» та круглої дати від дня народження його художнього керівника. Концерт, що тривав понад три години, вдався на славу. Досить часто присутні нагороджували виступи «Джерельця» бурхливими оплесками, навіть стоячи аплодували їм. Прагнули віддячити юним артистам за те світло й добро, чудове мистецтво пісні й танцю, яке вони відтворюють на сцені. І звичайно, найбільша доля пошани й вітань випала Ірині Король, організатору й режисеру, сценаристу та хореографу фольклорного театру, викладачу Моршинської школи мистецтв, заслуженому працівнику культури.

Того вечора Ірина Іванівна перебувала ніби у величезному різнобарвному квітнику (стільки букетів було їй подаровано), на її адресу звучали найщиріші слова привітань і побажань. Неможливо навіть, за браком газетної площі, перелічити всіх, хто  піднімався  на сцену, аби низько вклонитися корифеям сцени за їхню самовіддану працю, їхній талант. Назву хіба кілька осіб, що поздоровляли ювілярів, дарували їм сувеніри - народний депутат України Ігор Осташ, голова Стрийської райдержадміністрації Євген Кухар (в нагороду для колективу виділено три путівки в «Артек»), заступник начальника обласного управління культури Борислав Рибак (вручив колективу багато грамот і подяк, а також повідомив про присвоєння «Джерельцю» звання зразкового), моршинський міський голова Зеновій Богдан, міський священик Іван Пецюх, від Стрийського міськвиконкому висту­пив Віктор Романюк, заслужений працівник культури, всесвітньо відомий кобзар Михайло Баран, представник товариства «Бойківщина» Любомир Сікора, Михайло Золотуха виконав власну пісню та багато інших.

Найбільш хвилюючими були привітання для Ірини Король від її рідних дітей - Руслана, Оксани і Святозара та брата Ростислава Фединця, директора Моршинської школи мистецтв. Разом з ансамблем «Світлодари» (художній керівник Оксана Король) вони заспівали кілька власних пісень, присвячених коханій матусі. Стоячи зал вітав стареньку матір Ірини Король, котра приїхала на ювілей доньки з невеликого мальовничого села Тухолька (мати пані Ірини на нашій фотографії - посередині).

У ролі ведучих вечора вис­тупили редактор служби інфор­мації програми «День» Львів­ського телебачення Юлія Курилишин та редактор Стрийського телебачення Володимир Бобечко. Закінчився ювілей побажаннями «Джерельцю» та Ірині Король нових творчих злетів і мистецьких вершин, наступних святкових вечорів у такому ж дусі. Завершальним акордом прозвучало багатого­лосе «Многая літ».

Леся МАТВІЇВ
Фото Едуарда Ушневича

Опубліковано: Рідне поле. - 21 травня 1998 р. - № 58 (647). - С. 1.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *