Моршинське «Джерельце» – переможець міжнародного фестивалю в Македонії


Нещодавно у курортне містечко Моршин повернувся з міжнародного фестивалю фольклорно-етнографічний ансамбль пісні і танцю «Джерельце» (художній керівник - заслужений працівник культури України Ірина Король). Цей дитячий колектив був одним із учасників міжнародного фестивалю «Істібанско здравоживо», який проходив у Македонії.

дипломВпродовж 10 днів вихованці Моршинської школи мистецтв (директор Ростислав Фединець) виступали у містах і містечках Македонії, пропагуючи український автентичний фольклор, зокрема бойківські гаївки і весілля. Після підведення підсумків журі присвоїло почесне перше місце ансамблю «Джерельце». Цей колектив був нагороджений дипломом.

Окрім виступів, юні аматори з Моршина здійснили екскурсійну поїздку в столицю Македонії Скоп'є. Діти відвідали також один із старовинних македонських замків, який в епоху турецької навали був форпостом боротьби македонців проти поневолювачів.

Поїздку організувала Стрийська райдержадміністрація (голова Євген Кухар). Відрадно, що до пропаганди культурного надбання нашого народу у світі причетні і юні артисти із Стрийщини.

Степан КОРОЛИШИН

Опубліковано: Рідне поле. - 3 жовтня 2000 р. - № 107 (994). - С. 1.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *